PROTEXT VIDEO: Výhody a úskalí kapitálového vstupu zahraničního partnera

foto Ministerstvo průmyslu a obchodu (na snímku ze 7. května 2013 je cedule na budově ministerstva v Opletalově ulici v Praze).

Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s agenturami CzechTrade a CzechInvest připravují druhý z cyklu seminářů Technologie 4.0 – příležitosti a výzvy zahraniční spolupráce. Cílem cyklu seminářů je upozornit české společnosti na aktuální rizika, která se mohou objevit při jejich spolupráci se zahraničními partnery, zejména v souvislosti s kapitálovým vstupem zahraničních investorů do českých podniků, ochranou práv duševního vlastnictví a unikátního know-how, nebezpečí transferu technologií.

Druhý ze seminářů bude zaměřen na kapitálový vstup zahraničního partnera a uskuteční se v pátek 23. března 2018 od 10.00 hodin (prezence od 09.30 hod.) v budově MPO, Na Františku 32. Na semináři vystoupí zástupci CzechInvestu, soukromé sféry, think-tanku a odborník na bezpečnost. O podpoře českých společností v mezinárodním kontextu pohovoří Ivan Dzido a Marek Jaskula z agentury CzechInvest, praktické zkušenosti s realizacemi zahraničních investic zprostředkuje právník Marek Martinka, vedoucí advokát pražské kanceláře CEE Attorneys, na nestandardní ekonomické chování investorů z některých třetích zemí upozorní Petr Lang z Prague Security Studies Institute a závěrem bude rovněž prezentován bezpečnostní pohled na přímé zahraniční investice. Do semináře bude možné se aktivně zapojit a klást dotazy k prezentovaným tématům. V průběhu semináře bude možné klást dotazy prostřednictvím aplikace www.slido.com. Kroky k přihlášení: na webu www.slido.com zadat do pole Enter event code vstupní kód pod číslem 5597 a potvrdit tlačítkem JOIN. V zasedací místnosti je k dispozici veřejná wifi síť. Následovat bude seminář o kybernetické bezpečnosti. Již se uskutečnil seminář o zahraniční spolupráci v aplikovaném výzkumu a vývoji a ochraně know-how. Přihlásit se je možné prostřednictvím webu CzechTrade nebo na e-mail: polnicka@mpo.cz. Videostream označený značkou PROTEXT VIDEO není součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze ho publikovat pod její značkou. Jde o komerční prezentaci zadavatele, ČTK je pouze distributorem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

15°C

Dnes je pátek 26. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 7°C

Celá předpověď