usa-zvazi-sdileni-informaci-s-francii-pokud-nezabezpeci-sit-5g
Novinka USA zváží sdílení informací s Francií, pokud nezabezpečí síť 5G

USA zváží sdílení informací s Francií, pokud nezabezpečí síť 5G

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 1. 2020 12:00

Obavy z použití zařízení od Huawei při budování sítí 5G byly hlavním tématem posledního setkání představitelů USA a Francie v oblasti kybernetické bezpečnosti. Spojené státy přitom Francii údajně nepožádaly o zákaz pro Huawei, ale apelovaly na silnou ochranu před možnými „škodlivými průniky“ při aktualizacích softwaru a firmwaru všech systémů poskytovaných touto společností.

Reklama

„Postoj Spojených států spočívá v tom, že zapojení Huaweie nebo jakéhokoli jiného nedůvěryhodného prodejce do jakékoli části telekomunikační sítě 5G je rizikem,“ řekl Robert Strayer z amerického ministerstva zahraničí. „Pokud jiná země umožní nedůvěryhodným subjektům vybudovat sítě 5G, nebo umožní stát se jejich dodavateli, pak budeme muset přehodnotit možnosti sdílení informací a vzájemného propojení, jaké nyní máme,“ dodal.

V Evropě se již několik měsíců vede intenzivní debata o tom, zda Huawei vyloučit z výstavby strategických částí sítě 5G nebo ne. Kritici pod vedením Washingtonu tvrdí, že Huawei má příliš těsné vztahy na vládu v Pekingu, která by mohla jeho zařízení využívat jako nástroj na špionáž, což čínský koncern důrazně odmítá.

Vyloučit Huawei z účasti na budování sítí páté generace (5G) naopak nehodlá Německo. Vyloučit Huawei z tendrů na sítě 5G nemá v úmyslu ani Itálie.

USA zváží sdílení informací s Francií, pokud nezabezpečí síť 5G
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama