Elektrický Nissan Micra se blíží

foto Nissan Micra

Nissan hodlá v nejbližších letech představit řadu svých nových elektromobilů. Jedním z těch, které mají nejblíže k zahájení sériové výroby, je podle informací britského magazínu Autoexpress malý městský hatchback. Nahradit má současný model Micra se spalovacím motorem.

Podle Autoexpressu zatím sice oficiálně představitelé japonské automobilky neoznámili, že tento vůz bude mít označení Micra, ale zatím nic nenasvědčuje tomu, že by novinka měla dostat jiné jméno.

Tento automobil vyvíjeli konstruktéři z Japonska společně se svými francouzskými kolegy z Renaultu. Nový vůz bude totiž po technické stránce faktickým dvojčetem nového Renaultu 5. Dostane tedy i stejně velkou baterii s kapacitou 52 kWh, přičemž dojezd by měl dosáhnout hodnoty lehce přes 400 kilometrů podle měření metodikou WLTP.

Design však bude zcela svébytný. Podle zjištění britského média by měly na karosérii mnohem oblejší tvary než v případě zmíněného Renaultu 5.

O dalších technických parametrech, stejně jako o cenovce, se zatím lze jen dohadovat. Každopádně se ale cena přiblíží podobně velkým vozům se spalovacím motorem.  Renault totiž uvádí, že díky nové platformě se podařilo u Renaultu 5 v porovnání s modelem Zoe snížit výrobní náklady zhruba o třetinu. Navíc vliv na cenu bude mít i nárůst konkurence. Své malé elektrické městské vozy totiž v podobné době uvedou na trh například Volkswagen, Cupra i Škoda.

Autonaelektřinu.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 1. května 2024

Očekáváme v 03:00 14°C

Celá předpověď